Тарика е център за себепознание, място за организиране на различни практики и беседи на теми себеразвитие, холистично здраве, творчество, водени от опитни лектори и вдъхновяващи личности. Провеждаме индивидуални и групови коучинг занимания и обучения за личностно и професионално развитие като използваме широк набор от креативни инструменти, сред които Points of You ®, DARPLAY ® и други. В Тарика можете да се насладите и на древното изкуство Мехенди – рисуване по тялото с натурални багрила (къна или джагуа), оставящи временни цветни следи върху кожата с влагане на символично послание в рисунката.

 

Tariqa (или tariqah) в превод от арабски език означава школа за духовно развитие и мистично познаване на Истината. Използва се в аскетичното учение на дервишите – суфизъм. Тарика означава още мистичен път на сърцето, пътуване в Божественото присъствие, духовна практика с цел търсене на върховната Истина.

Тарикати са хората, които изповядват аскетизъм с цел духовно извисяване и преборване със своите страсти по пътя към знанието и Истината. Те спазват универсалните закони на Любовта, както е проповядвал Мевляна Руми, основател на суфизма. Поради факта, че не робуват на обществените догми, ограничения и предразсъдъци, са си спечелили лошата слава на отстъпници от закона.

etiquette

Център Тарика се намира на 4-тия етаж в бизнес сграда на ул.“Георги С. Раковски“ № 28 в Пловдив. Помещението е просторно около 140 кв. м., събират се свободно около 50 души.

На входа има широко антре със закачалки и пейка, където удобно да се съблечете и събуете, тъй като вътре в самата зала се влиза без обувки. За тези от вас, които не се чувстват комфортно боси или по чорапи, има осигурени чехли за еднократна употреба. Тоалетната е до антрето и също може да се ползва като съблекалня.

Вдясно в залата е релакс зоната – най-любимото място на всички 😉

Вляво е разположен бара, където приготвяме чудесни чайове, кафе и нещо вкусно, с което да се почерпим.

До бара е зоната за рисуване с къна и джагуа с прекрасна гледка към Бунарджик тепе.

В Тарика винаги присъства успокояващото въздействие на различни аромати, запалени свещи, кристали и растения.

Съчетанието на арабски и модерен изчистен стил и земни цветове създава изключително приятна и предразполагаща атмосфера. Всъщност тайната на Тарика се крие в това, че са вложени много любов и внимание към всеки детайл при създаването и, което прави преживяването тук незабравимо!

Добре дошли!

Maria Di

Здравейте, казвам се Мария Димитрова.

Идеята ми за Тарика се роди доста отдавна още през далечната 2007 год., но както казват мъдрите хора – всяко нещо с времето си или хубавите неща стават бавно 😉 Отворихме врати на 28.03.2019 год.

Благодаря на Създателя, че съм Тук и Сега и осъществявам мечтата си в създаването и добруването на този прекрасен център. Тя продължава да се сбъдва всеки ден…

Ще се радвам да се запознаем на живо!

ПРИЗВАНИЕ

Коуч, обучител по личностно и професионално развитие. Хенна артист

ОПИТ

13 години в областта на маркетинга, човешките ресурси, управлението на екипи и проекти

ИНТЕРЕСИ

ПриРода, ритъм, общуване, рисуване