Тарика е център за себеразвитие, пространство за осъществяване на различни практики и беседи на теми, свързани със себепознанието, холистичното здраве, творчеството. Тук се провежда индивидуален и екипен коучинг с помощта на широк набор от креативни инструменти за личностно развитие, сред които Points of You ®, DARPLAY ®, различни интуитивни игри, медитативни практики, звукова терапия и други. В Тарика можете да усетите и магията на древното изкуство Мехенди – рисуване по тялото с натурални багрила (къна или джагуа), оставящи временни цветни следи върху кожата с влагане на символично послание в рисунката.

 

Tariqa (или tariqah) в буквален превод от арабски език означава школа за духовно развитие и мистично познаване на Истината. Тарика означава път към Себе си, мистичен път на сърцето, пътуване в Божественото присъствие, духовна практика с цел търсене на върховната Истина.

Тарикати са хора, които практикуват вътрешна тишина и чуват ритъма на Сърцето си.
Тарикатите вървят по пътя на знанието, за да достигнат до истинската си Същност.
Те спазват универсалните закони на Любовта.
Тъй като не робуват на обществените догми и предразсъдъци, има погрешна представа, че тарикатите са отстъпници от закона.

Символът Тарика е много специален и съдържа в себе си значението на няколко елемента: будиският символ Unalome в центъра; кръг; 33 точки отвътре; 13 венчелистчета отвън като всички заедно образуват красива мандала.

Символът Unalome означава нашия индивидуален и променящ се път през нашето съществуване. Всяка част от този символ представлява етап от живота ни като се движим отдолу нагоре. Започваме със спирала, която символизира хаоса, серпентините и извивките представляват важните ситуации на промени в живота ни, които ни правят по-силни и по-мъдри. След кривите достигаме права линия или правия път, когато наистина сме опознали Себе си и сме постигнали мъдрост и хармония. Точката над линията символизира просветлението и/или смъртта.

Кръгът е един от най-разпространените елементи на митологическата символика, изразяващ идеите за единство, безкрайност, завършеност и висше съвършенство. Кръгът изпълнява функцията и на знак със защитна магическа сила срещу зли сили и лоши влияния.

Числото 33 е свещено. То отразява Алхимика и е олицетворение на абсолютното духовно равновесие, смирения учител, резултат от съчетанието на 11 – прозрение и 22 – действие. Числото 33 носи енергията на шестия (3+3=6) знак в зодиака – Дева. Девата е знак за Земята, което не е съвпадение. Девата отразява истинското представяне на аналитичните умения, вербалната комуникация и чистотата, правейки света по-добро място.

Относно 13 – в древната религия на Мексико то е най-благоприятното число, което символизира Слънцето, положителната енергия. Гръцката митология нарежда Зевс като тринадесетия и най-силен бог. В Египетските вярвания стълбата към безсмъртието има 13 стъпала. След прекрачването на последното стъпало, душата достига духовната си цялост и завършеност. Луната повтаря 28-дневния си цикъл 13 пъти за една календарна година. Тринадесетата карта Таро е Смърт, но тя е символ на прехода и промяната.

Какво е мандала? В буквален превод от санскрит मण्डल – „същина“ + „съдържа“, превежда се като „завършен“ и означава концентрична диаграма, която има сакрално значение. Тя е символ на цялостта и ни напомня за нашата връзка с безкрайността на Вселената – всичко отвъд материалното и духовното.

В случай, че желаете да носите символът Тарика със Себе си или искате да направите специален и различен подарък за свой близък човек, може да разгледате предложенията в нашия онлайн магазин.

etiquette

Център Тарика се намира на 4-тия етаж в бизнес сграда на ул.“Георги С. Раковски“ № 28 в Пловдив. Помещението е просторно около 140 кв. м.

На входа има широко антре със закачалки и пейка, където удобно да се съблечете и събуете, тъй като вътре в самата зала се влиза без обувки. Тоалетната е до антрето и също може да се ползва като съблекалня.

Вдясно в залата е релакс зоната – най-любимото място на всички.

Вляво е разположен бара, където приготвяме чудесни чайове, кафе и вкусни изненади, с които да се почерпим.

До бара е зоната за рисуване с къна и джагуа с прекрасна гледка към Бунарджик тепе.

В Тарика винаги присъства успокояващото въздействие на различни аромати, запалени свещи, кристали и растения.

Съчетанието на арабски и модерен изчистен стил и земни цветове създава изключително приятна и предразполагаща атмосфера. Всъщност тайната на Тарика се крие в това, че са вложени много любов и внимание към всеки детайл при създаването и, което прави преживяването тук незабравимо!

Добре дошли!

Maria Di

Здравейте, казвам се Мария Димитрова.

Идеята за Тарика се роди доста отдавна още през далечната 2007 год., но както казват мъдрите хора – всяко нещо с времето си. Мястото отвори врати на 28.03.2019 г.

Благодарна съм, че Тарика съществува и продължава да се сбъдва всеки ден…

Ще се радвам да се запознаем на живо!

ПРИЗВАНИЕ

Коуч, спътник в процеса на лична трансформация, обучител по личностно и професионално развитие. Сертифициран специалист по поведенчески анализ и език на тялото. Хенна артист.

The one who holds the space for You.

ОПИТ

13 години в областта на маркетинга, човешките ресурси, управлението на екипи и проекти

ИНТЕРЕСИ

ПриРода, ритъм, общуване, рисуване