Tariqa е пространство, среда за открито общуване със Себе си и с другите, за смислени разговори, за споделяне и обмяна на знание, за индивидуална или групова вътрешна работа, за мълчание, за публични и частни срещи.

Идеята за Tariqa се роди доста отдавна, още през далечната 2007 г. Бях вдъхновена от една чаена къща в София и сбирките на млади хора там да обсъждат темите за живота, Вселената и всичко останало 🙂 Тогава разбрах от една приятелка, която изучаваше суфизма какво означават думите “tariqa” и “тарикат” и се влюбих в тях. Tariqa (или tariqah, от арабски) е част от мистичното Суфи учение и означава “Път навътре” – духовна практика с цел търсене на вътрешната истина. Тарикати са хората, които са открили “Пътя навътре” и не се съобразяват с изкуствено наложените догми на системата, те знаят кои са вселенските закони и спазват тях. С течение на времето истинският смисъл на думата “тарикат” е умишлено изкривен и сега е вложен друг, отрицателен смисъл – човек, който не спазва закона, измамник. Това ме подтикна да спомогна възстановяването на старото значение, споделяйки с колкото може повече хора.

Така се роди и името на това пространство.

Вложени са много любов и внимание към всеки детайл при създаването на Tariqa, затова моля и вие да подхождате с внимание към всичко, заобикалящо ви тук.

Помещението се намира на 4-тия етаж в нова бизнес сграда, просторно е, около 140 кв м., събират се свободно около 40 души.

На входа има широко антре със закачалки и дървена пейка, където да ви е удобно да се съблечете и събуете, тъй като вътре се влиза без обувки. За тези от вас, които не се чувстват комфортно боси или по чорапи, има осигурени чехли за еднократна употреба. Тоалетната е до антрето и може също да се ползва като съблекалня.

По цялата дължина на помещението има големи прозорци, даващи светлина и гледка към високи дървета.

Вдясно е релакс зоната, най-любимото място на всички, наподобява приказка от 1001 нощ 😉

Вляво има бар зона, където приготвяме чудесни чайове и кафе, почти винаги има и по нещо вкусно, с което да се почерпим.

Често палим ароматни пръчици и конуси, арома лампи с натурални етерични масла и свещи.

В дъното на помещението до бара има зона за рисуване с къна и джагуа с прекрасна гледка към Бунарджик тепе и паметника на Альоша.

В Tariqa присъства въздействието на доста кристали и растения. Добре дошли!