Тарика е център за споделяне и обмяна на знание. Среда за провеждане на индивидуални и групови практики и беседи на тема Себепознание, Божествена любов, Холистично здраве, Творчество. Пространство за открито общуване със Себе си и другите. Храм на душата.

Tariqa (или tariqah) в превод от арабски език значи школа за духовно извисяване и мистично познаване на Истината. Използва се в аскетичното учение на дервишите Суфизъм. Тарика означава още “мистичен Път на сърцето”, пътуване в Божественото присъствие – духовна практика с цел търсене на върховната Истина.

Тарикати са хората, които изповядват аскетизъм с цел духовно извисяване и преборване със своите страсти по Пътя към знанието и Истината.

Идеята за Тарика се роди още през далечната 2007 год., но центърът отвори врати на 28.03.2019 год.

Помещението се намира на 4-тия етаж в бизнес сграда на ул.“Георги С. Раковски“ № 28 в град Пловдив. Просторно е, около 140 кв. м., събират се свободно около 50 души.

На входа има широко антре със закачалки и дървена пейка, където да ви е удобно да се съблечете и събуете, тъй като вътре се влиза без обувки.

Като влезете ще бъдете изненадани от магичната атмосфера, наподобяваща приказка от 1001 нощ…

Ще ви бъдат приготвени чудни ароматни чайове, кафе и още нещо вкусно за наслада.

Има възхитителна гледка към Бунарджик и Сахат тепе, прекрасно е особено по залез слънце.

В Тарика винаги присъства въздействието на различни аромати и благовония, запалени свещи, магични кристали и камъни. Добре дошли в Храма на душата!