Зарежда Събития
  • Минало събитие

Ecstatic dance

11 ноември, 2022 18:00 - 20:00
Tariqa

Ecstatic dance или свободен танц е начин на изразяване чрез тялото, в който се оставяме на ритъма и се движим свободно с мелодията. Тялото ни се понася заедно с музиката и ни отвежда до нови състояния ✨

Свободният танц е форма на динамична медитация, която може да предизвика чувство на екстаз. Напрежението изчезва и на негово място идва радост и спокойствие. Чувстваме се естествено свързани със Себе си и околните.

Как ще се случи?

Ще започнем с опознавателен кръг и кратка дихателна практика.

Ще бъдете плавно въведени в танца, за да се освободите чрез движения от собствените си ограничения.

След това всеки сам ще поеме по танцувалното си пътешествие.

Ще завършим с кратка релаксация под звуците на ханг.

🎶 Музиката ще е автентична с музиканти на живо:
Саня Баракова – хандпан,
Николай Димчевски – хандпан,
Пламен Мандаджиев – китара,
Алекс Николов – бас китара.

Правила:

Преди танцуването не бива да сте употребявали алкохол или психотропни субстанции, за да можете да усетите автентично тялото си чрез движенията.
Спазваме личното пространство на хората около себе си и не говорим по време на танца.

Можете да закупите билет за участие като кликнете на бутона „Вземи участие“ по-горе.

Ако имате допълнителни въпроси, моля обадете се на тел. 0886000329.

Музиканти

Sanya

Саня Баракова

Саня започва да свири на хандпан преди 10 г. в Барселона и малко след това пътува свирейки по повечето Европейски столици. От 2018 г. е постоянно в България, където започва проекта Handpan Festival BG, заедно със съмишленици.
Комбинира ханга с най-различни инструменти като диджериду, перкусии, китара, саксофон и др. Харесва да прави, както релаксираща ,така и динамична, танцувална музика. Силно повлияна е от ритмите на Изтока и българските неравноделни такива.
Очакваме я с нетърпение на Ecstatic dance!

Duo

Николай Димчевски и Пламен Мандаджиев

Акустичното дуо Николай Димчевски и Пламен Мандаджиев съчетават хандпан и китара в магически медитативен транс с етно и фламенко мотиви. Те ще ви преведат през авторски композиции и импровизации в уютната атмосфера на Тарика.

Aleks

Алекс Николов

Алекс е млад артист с таланти в сферата на музиката и рисуването. Свири от 14 години основно на китара и бас китара, но има опит и с пиано и перкусии. Участва в различни музикални проекти, последният от които е новосформираната група Tickle the Sage. Харесва да свири блус, сайкаделик музика, трип хоп, етно. Основната му професия е татуист и е особено добър в по-графичния стил рисуване.