Зарежда Събития
  • Минало събитие

Ханг & Глас концерт

28 февруари, 2020 18:30 - 20:00
Tariqa

Каним ви на уникално звуково пътешествие, в което хангът ще движи енергията, а гласът ще е балсам за душите ни…

Първата среща с музикант, който лее космически звуци от чудния инструмент, приличащ на летяща чиния е незабравимо преживяване. Хангът е перкусионен инструмент от ново поколение и в оригинал е ръчна изработка. Създаден е от двойка швейцарци през 2000 година. От тогава има четири подобрения. Името му означава „ръка” в превод от немския диалект, на който се говори в Берн. Хангът може да възпроизведе мелодия от всички музикални жанрове, на него могат да свирят професионалисти и абсолютно начинаещи. Чудните вариации на звуци и ритми се извличат само с длани и пръсти.

Едно е сигурно – когато послушаме изпълнение на ханг, в нас се възцарява вътрешен мир, стресът изчезва. Всичко става по-красиво!

Съдбата среща Саня и Венера по невероятен начин, за да обединят талантите си. Усещат се една друга и се синхронизират много лесно, леко и с много радост! Музиката по време на техните концерти се ражда импровизирано на момента.

 

☎ Ако имате допълнителни въпроси, моля обадете се на тел. 0886000329.

Изпълнители

Sanya

Саня Баракова

Саня Баракова свири на ханг вече 8 години. След дълго 11-годишно странстване в няколко различни държави в чужбина се завръща към корените си на родна земя през 2018 г. В момента преподава Ащанга йога в Пловдив и се занимава с музикални проекти като този. Тя е съвременен номад и пътува като уличен артист.

Venera

Венера Уразбекова

Венера Бранкова-Уразбекова е певица, композитор, художник. Родена е в Алмати, Казахстан. Завършва Алмаатинская консерватория, учи музика в продължение на 10 години. Изнася множество концерти в Русия, Китай, Турция, Виетнам и др. Живее в България от 2018 г.