Зарежда Събития
  • Минало събитие

Стъпки по спиралата

4 декември, 2021 16:30 - 18:30
Tariqa

Каним ви на едно необичайно преживяване “Стъпки по спиралата” в уютното пространство Тарика. Необичайно е, защото съчетава методите на Арт терапията с едно пътуване през специално изградена Спирала. Тя ще бъде създадена от подбрани природни материали и ще провокира сетивата ви за едно символично пътуване навътре към себе си.

Целта е чрез методи на Арт терапията човек да активира въображението си и вътрешния си творец, да изрази себе си, което да подпомогне отключване на подсъзнанието и опознаване на собствените метафори, символи и образи. Така ще успеем да постигнем по-добро себепознание и емоционално освобождение, а от там и по-добра връзка с другите.

Как ще се случи това?

Ще започнем с кратка въвеждаща творческа практика, така че съзнанието ни да се отърси от това, с което идваме и да се настрои към предстоящото.

След това ще се отправим към лично символично пътешествие по Спиралата чрез релаксация, визуализация и творческо изразяване.

Ще се върнем по обратния път, изразяващ връщането ни обратно към социума.

Накрая ще споделим преживяното в защитен кръг на споделяне.

Важно:

Можете да закупите своя билет за участие от нашия онлайн магазин като кликнете на бутона „Вземи участие“ по-горе.

Ако имате допълнителни въпроси, моля да се обадите на тел. 0886000329.

Предайте нататък – споделете с приятели!

Водещ

Magdalina

Магдалина Танчева

Консултант-арт терапевт, психолог

Идеята за Спиралата се роди преди няколко години в едно малко градче в Словения като една импровизация на Огнения фестивал около Коледа, когато хората се обръщат повече навътре към себе си. Резултатът от този експеримент ме вдъхнови да го повторя и в България, както с деца, така и с възрастни. Оттогава мина време, но символа на Спиралата и вътрешното пътуване все повече ме провокират и вдъхновяват. Професионалната ми дейност е свързана предимно с деца, които умеят да провокират у човека онази ценна “игривост”, спонтанност и творческо отношение към света.